Vedere Panoramica

Imagini Live de pe ISS - Statia Spatiala InternationalaLive streaming video from ISS by YO2LDK

Translate

vineri, 27 iulie 2012

Up -Converter NE602, pentru SDR dongle RTL2832 - FunCube  Pentru cei care doresc sa receptioneze benzile de HF cu stickul DVB - T, se poate construi acest Up convertor care transpune banda de 0-50Mhz in 100-150Mhz.
 Semnalul din antena este amplificat de circa 5 ori cu tranzistorul de castig mare si zgomot redus,  BFR91A, apoi aplicat la intrarea circuitului integrat NE602 printr-un filtru de banda si un limitator pentru semnalele RF  prea puternice realizat cu doua diode Schottky  si mixata apoi cu frecventa de 100Mhz produsa de oscilatorul intern si cuartz-ul exterior ; la iesire rezultand un semnal util cu care prin intermediul dongle-ului vom receptiona semnalele de unde scurte,in intervalul de frecvente cuprins intre 100 si 130 Mhz, sau 150Mhz ptr banda de 6m.
 La oscilator, am ales un cuartz de 100Mhz pentru a indica frecventa corecta in timp real, inmultita cu 100, evident.
 Recomand ca la intrare, semnalul de RF sa fie preluat dupa antenna tuner, pentru un bun acord in banda pe care doriti sa o receptionati si sa nu mai construiti inca un filtru la intrare, ptr asa gama larga de frecvente (sau mai multe ptr fiecare banda)

in fisierul de mai jos, aveti un exemplu de receptie in banda de 20 metri, realizat cu acest convertor HF :

 Succes, 73!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Can you please post the printed circuit board?

Anonim spunea...

Buna,

poti atasa o mica lista de componente electronice, cu valorile respective? In lista ar putea fi specificate, de ex. pt. condensatori, tensiunea max., etc. Pe imaginea cu circuitul nu se disting prea bine toate valorile.

yo2ldk spunea...

Multumesc pentru postare;
ar fi mai greu sa pun lista, deoarece nu am numerotat componentele (gen C1,R2, etc.) ci am trecut doar valoarea; dar, ca sa vizualizati mai bine valorile,va recomand sa dati click pe schema,apoi click dreapta si "save as.." pe computerul dvs.
In acest mod se poate mari cat doriti si valorile apar foarte clar