LOCAL TIME

UTC TIME

Vedere Panoramica

Imagini Live de pe ISS - Statia Spatiala Internationala



Live streaming video from ISS by YO2LDK

Translate

duminică, 28 octombrie 2012

RTL2832 - R820T vs tuner RTL2832-E4000


   Stickurile dongle USB in combinatia RTL2832 cu tunerul R820T, sunt relativ noi pe piata, mai ales de cand cele cu tunerul E4000 sunt pe cale de disparitie, in urma falimentarii fabricii producatoare.




 Principala diferenta a acestui nou tip de tuner, este ca el foloseste o arhitectura LOW-IF de 3.57Mhz, in loc de ZERO - IF ca la cele de pana acum..
 Acest lucru se reflecta in faptul ca nu vom mai avea pe mijlocul spectrului "spike-uri" de purtatoare ca la E4000.
iata si schema bloc a tunerului R820T :

  Inca un plus, este dioda de protectie de pe intrarea antenei care, la acest tip de Stick, este prezenta pe cablaj :)



Datele de catalog, specifica domeniul de lucru intre 42Mhz -1002Mhz. 


Partea superioara se pare ca este corecta, la frecventa de intrare inferioara, am constatat ca incepe sa receptioneze de la cca.22Mhz !


Banda de CB


Banda de 10M

 in urma testarii simultane (dar si la prima vizualizare), am vazut o diferenta de castig de +10dB cel putin, la receptorul cu R820T, ca si lipsa semnalelor  "in oglinda" sau "fantome".
 Testul l-am facut cu o singura antena de la care prin splitter ( 0dB atenuare) a fost distribuita la cele doua stick-uri; acelasi soft deschis in doua ferestre simultane si pe acelasi computer, desigur.
  Diferenta sau rezultatul, se poate vedea in clipul de mai jos:



 Concluzia, este ca merita sa achizitionati un asemenea gadget, cu toate ca nu ajunge pana la frecvente asa superioare ca E4000 dar, aveti avantajul receptiei in cele HF (24-27-28-50 Mhz)
 Cum spunea amicul meu Liviu - YO2LAU, e ceva sa poti vizualiza toata banda de 50Mhz vara, cand se deschide propagarea si vezi cam pe unde sunt corespondentii ! Eu personal preferam sa vad si banda de 14Mhz dar, nu le putem avea pe toate! :)
  Astept si concluziile voastre, succes la receptii interesante si DX-uri !

                    73!